Ads Top

Onderhoudswerkzaamheden Waaiersluis

 


Waaiersluis in Gouda is een Rijksmonument dat nog steeds in bedrijf is. Vanaf 13 september krijgt de sluis in opdracht van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden een grote onderhoudsbeurt, zodat de sluis veilig blijft.

Deze week plaatst de aannemer de hekken en richt het werkterrein in. Daarna beginnen zij werkzaamheden aan de oevers en andere delen van de waterkant. Ook graven ze sleuven in de grond om te zien waar de bestaande kabels en leidingen liggen en graven ze buizen in waar nieuwe kabels in komen. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op de werking van de sluis.

Begin november starten de werkzaamheden in de sluiskolk, die ongeveer een maand wordt drooggezet. De aannemer haalt de voetgangersbrug dan weg, zodat ze deze in de werkplaats kunnen aanpassen en opknappen. Er komt een tijdelijke brug, dus het oversteken van de sluiskolk blijft mogelijk. In december worden het straatwerk, de hekwerken, de informatieborden en het meubilair hersteld en vernieuwd. Tot slot wordt de nieuwe besturing van de sluis getest. De werkzaamheden zijn op zijn laatst 31 januari 2022 klaar.

Tegelijk met de werkzaamheden wordt ook de aansturing van de schuiven van de omloopriolen aangepast. Hiermee zorgt het hoogheemraadschap dat vissen zowel door de sluis kunnen zwemmen wanneer de sluisdeuren open zijn als wanneer de sluisdeuren dicht zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.