Ads Top

Hoogheemraadschap gaat sloten controleren

Vanaf 15 oktober 2019 controleren medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de sloten op de begroeiing.

Goed onderhoud is belangrijk voor de waterkwaliteit kwaliteit van het water en de aan- en afvoer van water, zoals bij hoosbuien en droogte. Een sloot is goed onderhouden als de waterdiepte en begroeiing op orde zijn en ook de duikers (buizen die onder een weg door lopen en sloten met elkaar verbinden) schoon zijn.

Hoe u de sloot moet onderhouden, staat in de zogenoemde Ecokleurenkoers. Dit is een kaart waarop alle sloten in ons gebied een kleur hebben gekregen. De kleur – blauw, groen of geel -geeft aan welk onderhoud nodig is voor de sloot.

Is de sloot blauw, dan is goed onderhoud noodzakelijk. Het is belangrijk dat de oeverplanten jaarlijks in het najaar uit de sloot worden verwijderd. In een groene sloot mag een deel van de waterplanten blijven staan. Zo hebben verschillende diersoorten niet alleen voedsel, maar kunnen ze ook in de planten schuilen en overwinteren. Een strook van drie meter breed moet vrij zijn van waterplanten, zodat het water door de sloot kan stromen. Gele sloten zijn ruim genoeg om al het water door te laten en planten te laten groeien. Omdat het belangrijke sloten zijn voor het doorvoeren van water, ligt de manier van onderhoud tussen de blauwe en groene kleur in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.