Ads Top

Kustonderonderzoek bij Terschelling

Op donderdag 11 januari plaatste Rijkswaterstaat 3 meetframes op de Diepe Vooroever bij Terschelling. Tot half februari 2018 voert Rijkswaterstaat hier opnieuw metingen uit.

Deze metingen zijn onderdeel van het 5-jarig onderzoeksprogramma Kustgenese 2.0, dat in augustus 2017 is gestart. De onderzoeken leveren kennis op die onze Nederlandse kust na 2020 beter moet beschermen tegen de gevolgen van zeespiegelstijging.
 
De frames staan op een afstand van 2,5 tot 8 km uit de kust van Terschelling en zijn uitgerust met sensoren die informatie inwinnen over stromings- en sedimentpatronen. Rijkswaterstaat adviseert gebruikers van het gebied zoals vissers en beroeps- en recreatievaarders om gedurende de meetperiode 200 m afstand van de markering aan te houden. De frames zijn gemarkeerd met kardinale betonning en gele bijzondere markeringen. De locaties van de stalen frames met meetapparatuur zijn ook aangegeven via de Berichten aan Zeevarenden (BaZ)⤤. Na de metingen boven Terschelling vinden vanaf maart 2018 aanvullende onderzoeken plaats op de Noordzeebodem bij Noordwijk. Eerder werden metingen verricht op de zeebodem in het Amelander Zeegat en boven Ameland.

De informatie is input voor het onderzoeksproject Kustgenese 2.0. Dat moet antwoord geven op de vraag hoe we de Nederlandse kust ook in de toekomst op een duurzame, ecologisch verantwoorde manier met zand kunnen onderhouden en hoeveel zand daarvoor op welke plekken nodig is.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.