Ads Top

Zuurstofdip mogelijke oorzaak vissterfte Den Bosch

Waterschap Aa en Maas kan niet met zekerheid vaststellen wat de oorzaak is van de vissterfte in Het Meer in Den Bosch afgelopen dinsdag 14 augustus. In de onderzochte watermonsters zijn tot op heden geen bijzonderheden geconstateerd als het gaat om de waterkwaliteit. Ook blauwalgen, soort bacterien, zijn niet aangetroffen.
Mogelijke oorzaak vissterfte Het waterschap vermoedt dat een tijdelijke zuurstofdip heeft geleid tot de vissterfte. In Het Meer zijn veel waterplanten aanwezig. Het aanwezige plantmateriaal kan 's-nachts zuurstof onttrekken aan het water. Daar komt bij dat de hoge watertemperatuur ervoor zorgt dat minder zuurstof in het water kan oplossen. Vissen hebben juist bij hogere watertemperaturen meer zuurstof nodig.
Waarschuwing Het waterschap adviseert ook de komende dagen contact met dit water te vermijden. De waarschuwingsborden blijven staan en Aa en Maas houdt de situatie nog nauwlettend in de gaten. Ook blijft de vistrap naar het Engelermeer afgedamd. Er wordt schoon water vanuit het naastgelegen Engelermeer ingepompt om verversing te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.