Ads Top

Waterschappen Aa en Maas en De Dommel oneens met ontwerp tracébesluit

Waterschappen Aa en Maas en De Dommel zijn het oneens met het ontwerp tracébesluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de aanleg van het ‘verdiept spoor’ in Vught. Het ontwerp houdt volgens hen onvoldoende rekening met waterhuishoudkundige effecten en de gevolgen van klimaatverandering.

De aanleg van het verdiept spoor in Vught is onderdeel van het meerjarenprogramma “infrastructuur, ruimte en transport programma hoogfrequent spoor Meteren-Boxtel”. Waterschappen Aa en Maas en De Dommel vinden dat in het ontwerp tracébesluit de waterhuishoudkundige consequenties voor Vught onvoldoende zijn uitgewerkt. 

Zo is geen rekening gehouden met de effecten van klimaatverandering. ‘We weten allemaal dat klimaatverandering nu en in de toekomst invloed heeft op water, dus ook rondom Vught’, stelt dijkgraaf Lambert Verheijen van Aa en Maas.

Ondanks regelmatig overleg over deze kwesties hebben de waterschappen geen concrete toezeggingen gehad over aanpassing van het ontwerp. Vandaar dat ze hun bezwaren nu in een gezamenlijke zienswijze kenbaar maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.