Ads Top

De Masai bedanken Tauw

Tauw is sponsor van Amref Flying Doctors. Het project dat wij sponsoren -‘Schoon water, gezonde Masai’- is eind 2015 afgerond. Een mooi moment om terug te kijken: welke resultaten zijn er behaald? Uiteraard staat er ook alweer een nieuw project klaar: ‘Schoon water, een zaak voor iedereen!’ in Addis Abeba, Afar en Oromia (Ethiopië).

Kajiado (provincie in Kenia) is een droog gebied met weinig bronnen voor veilig drinkwater. De streek wordt bewoond door de nomadische Masai, die er met hun vee rondtrekken. Het gebrek aan veilig water en kennis over hygiëne veroorzaken veel ziekten, vooral onder (zwangere) vrouwen en jonge kinderen.

Dit project richtte zich op afname van het aantal water- en sanitatiegerelateerde ziekten bij de Masai, door de toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen te verbeteren.

  • 45.000 mensen hebben toegang gekregen tot veilig drinkwater door nieuwe of herstelde waterbronnen.
  • Ongeveer 80 watercomités zijn getraind in het gebruik, beheer en de bescherming van waterbronnen.
  • Meer dan 30 dorpen hebben de status Open Defecation Free gekregen (behoeften worden niet langer in de buitenlucht gedaan).
  • Bijna 15.000 mensen hebben toegang gekregen tot sanitaire voorzieningen.
  • 25 leraren zijn opgeleid om op scholen les te geven over hygiëne.
  • 40.000 mensen zijn onderwezen in hygiëne en sanitatie.
In 2016 gaat het vijfjarige gezondheidsprogramma ‘Schoon water: een zaak voor iedereen!’ van start. In de stedelijke gebieden Addis Abeba, Afar en Oromia (Ethiopië) leidt een gebrek aan drinkwater, slechte riolering en afval (wonen in een sloppenwijk) tot onhygiënische situaties. Gezondheidsproblemen zijn vaak het gevolg. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.