Ads Top

Zes redenen om (meer) kraanwater te drinken

Het is mooi weer deze zomer. Evides Waterbedrijf adviseert zijn klanten om vooral op warme dagen voldoende kraanwater te drinken. Thuis en onderweg. Benieuwd waarom? Bekijk de zes redenen om vaker een glas water te pakken:

1. Kraanwater reguleert de lichaamstemperatuur. Water is onmisbaar voor het functioneren van het lichaam. Water reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt dat de vochthuishouding op peil blijft. Op warme zomerdagen is het voor iedereen belangrijk om voldoende water te drinken, bij voorkeur anderhalve liter per dag. Met het warme weer verliezen mensen meer vocht en is voldoende drinken belangrijk om dit tekort aan te vullen.

2. Kraanwater bevat mineralen. Van nature zitten er allerlei mineralen in kraanwater, zoals calcium, magnesium, natrium en kalium. Deze zijn van belang voor de opbouw van het bot. Water helpt bij het verteren en opnemen van het eten. Het afweersysteem verbetert, waardoor de kans op ziekte afneemt. Ook geeft het drinken van water energie.

3. Kraanwater bevat nul calorieën. Andere dranken, zoals frisdrank of drinkyoghurt, worden in het lichaam omgezet in water. Alleen daarin kunnen ook vetten, suiker of andere toevoegingen zitten. Kraanwater bevat nul calorieën. Een gezond alternatief!

4. Kraanwater is goedkoop. Per 1000 liter kraanwater betaalt u €0,914 (exclusief BTW en Belasting op Leidingwater). Dat is per glas water nog geen twee duizendste van één eurocent. Daarvoor wordt het ook nog 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bij u thuis afgeleverd.

5. Kraanwater is vers. Kraanwater komt vers uit de kraan, op dat moment is de kwaliteit ook het beste. Als u een week of langer van huis bent weggeweest, raadt Evides Waterbedrijf aan bij thuiskomst uw kranen 1 minuut door te laten lopen. Tijdens uw vakantie staat het kraanwater stil in de binnenleidingen en loopt de temperatuur op, waardoor de kwaliteit iets terugloopt. Behoud de uitstekende kwaliteit van uw kraanwater.

6. Kraanwater is milieuvriendelijk. De milieubelasting en daarmee samenhangend de CO2-uitstoot van kraanwater is laag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.