Ads Top

Waterschade is te verzekeren

Als een stevige Hollandse bui omslaat in noodweer, kan de schade groot zijn. De inboedel- en opstalverzekering biedt in de meeste gevallen uitkomst.

Kelders die onderlopen, vloeren die kromtrekken, kapotte apparatuur. Volgens de eerste schattingen van het Verbond van Verzekeraars heeft wateroverlast maandag voor 10 miljoen euro schade veroorzaakt aan particuliere woningen. De overlast was het grootst in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en delen van Overijssel en Brabant.

De opstalverzekering vergoedt schade aan de woning. Voor de inboedel, zoals stoelen, tafels, computer en tv, is een inboedelverzekering nodig. Regenwater dat door het dak het huis is binnengekomen, levert bij de meeste verzekeringen geen probleem op. Als het water op de begane grond (via de drempel) binnendringt, is vaak een uitgebreidere dekking nodig, stelt het Verbond van Verzekeraars. Schade door overstromingen, zoals een dijkdoorbraak, is een geval apart. Verzekeraars bieden hiervoor geen verzekering. Het Verbond zegt hiervoor wel een oplossing te zoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.