Ads Top

Informatieavond herinrichting Maasoever bij Maasbommel

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 9 juli een informatieavond over de werkzaamheden aan de oever bij Maasbommel. Medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Van den Herik/FL-Liebregts geven dan plenair uitleg. Er is ook volop ruimte om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

Rijkswaterstaat richt langs de Maas in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland op diverse plekken de Maasoever opnieuw in om de waterkwaliteit en hoogwaterveiligheid te verbeteren. Zo ook bij Maasbommel in de gemeente West Maas en Waal.

Op twee trajecten wordt de stenen oeververdediging zoveel mogelijk weggehaald. Daardoor ontstaat weer een gunstig leefgebied voor waterplanten, vissen en andere (water)dieren. Ecologisch gezond water betekent ook schoner water. Omdat de Maas in een minder strak jasje komt te zitten, dragen dergelijke natuurlijkere oevers tevens bij aan de hoogwaterveiligheid.

De werkzaamheden aan de Maasoever staan los van de aanleg van een geul in de uiterwaard ter hoogte van Maasbommel, hoewel deze deels in hetzelfde gebied plaatsvinden. Het geulproject zal afzonderlijk door een andere aannemer worden uitgevoerd. Momenteel loopt daarvoor de aanbestedingsprocedure. Wanneer de aannemer bekend is, volgt nog een aparte informatiebijeenkomst over de aanleg van de geul.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.