Ads Top

‘Deltaviewer’ voor 20.000 studenten

Om het publiek te informeren over het Deltaprogramma heeft het Rijk de Deltaviewer ontwikkeld. Een interactieve presentatie over de watervraagstukken van Nederland en toekomstige oplossingen. Mede dankzij Evides Waterbedrijf is deze nu ook te zien bij EIC Mainport Rotterdam, waar jaarlijks 20.000 scholieren en studenten de havenexpositie bezoeken.

De Deltaviewer visualiseert met film, tekst en spel hoe Nederland door de tijden heen met water is omgegaan en op de toekomst wil inspelen. Daarbij is inzichtelijk hoe nationale- en regionale opgaven samenhangen en wat mogelijke maatregelen zijn. Uiteraard komt ook het effect op de drinkwatervoorziening aan bod.

In de Deltaviewer is een virtueel spel opgenomen: de Waterverdeler. Hiermee beslissen de spelers zelf hoe het water van de grote rivieren over ons land wordt verdeeld. Zij ervaren meteen hoe deze verdeling invloed heeft op de waterveiligheid en zoetwatervoorziening. Onder andere door de unieke combinatie van 'spelen' en 'informatievoorziening' is de Deltaviewer uitgeroepen tot 'Beste Serious Game van de Overheid 2012'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.