Ads Top

Waterschap Zuiderzeeland organiseert waterdebatten

Waterschap Zuiderzeeland organiseert in februari en maart in vier Flevolandse gemeenten een waterdebat met de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het eerste debat vindt plaats op 18 februari in het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder in Emmeloord. Alle avonden beginnen om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom dit debat bij te wonen.
Het waterschap biedt gemeentelijke politici graag de gelegenheid hun standpunten over water en de waterproblematiek helder bij de kiezers voor het voetlicht te brengen. Daarvoor organiseert het de waterdebatten. Plaatselijke politici gaan tijdens de bijeenkomsten met leden van het dagelijkse bestuur van Waterschap Zuiderzeeland in debat.
De onderwerpen die per gemeente aan de orde komen, kunnen verschillen. Per gemeente heeft Waterschap Zuiderzeeland gekeken wat de komende jaren belangrijke ontwikkelingen zijn. Deze onderwerpen wil het waterschap graag de revue laten passeren. Elk onderwerp wordt ingeleid met behulp van een filmpje. De debatten staan onder leiding van een onafhankelijk voorzitter van het Nederlands Debat Instituut. De toegang tot de avonden is vrij. De debatten bieden kiezers een mooie gelegenheid om te horen wat lokale politici voorstaan met het water bij hun in de buurt.
Water wordt steeds belangrijker. Gaan we die wateroverlast en andere gevolgen accepteren, of gaan we maatregelen treffen (lees investeren) om de gevolgen te beperken. Overheden zullen samen moeten werken om de uitdagingen op het gebied van waterbeheer aan te kunnen. Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om de hoeveelheid water, maar zeker ook over de kwaliteit van dat water. Niet alleen de waterschappen zijn verantwoordelijk, maar ook op gemeentelijk niveau moeten belangrijke beslissingen worden genomen. Ruimtelijke ordening en water zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het waterbeheer in bebouwd gebied is een terrein waarop gemeenten en waterschap steeds meer samenwerken. Hoe denkt de gemeentelijke politiek hierover?

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.