Ads Top

Educatieve website WaterXploreLab krijgt vervolg

Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) krijgt 8.500 euro subsidie van de provincie Groningen om WaterXploreLab verder te ontwikkelen. De website WaterXploreLab biedt docenten in het voorgezet onderwijs kant-en-klare opdrachten over het thema 'water' om praktisch mee aan de slag te gaan. Deze opdrachten komen van waterschappen, provincies en bedrijven.
Met WaterXploreLab kunnen jongeren in het voortgezet onderwijs kennismaken met water, waterbeheer en het werk aan water dat door provincies en waterschappen wordt uitgevoerd. De website besteedt ook specifieke aandacht aan hoe wij ons kunnen aanpassen aan de veranderingen in het klimaat met waterbergingsgebieden en ruimte voor de rivieren.
In de afgelopen twee jaar heeft het IVN met veel succes gewerkt aan WaterXplorelab. Samen met Natuur en Milieu Overijssel, vijf waterschappen (Noorderzijlvest, Hunze & Aa’s, Reest & Wieden, Velt & Vecht, Groot Salland) en de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Het IVN wil hier de komende jaren mee doorgaan door het WaterXploreLab uit te breiden met nieuwe opdrachten en andere provincies erbij te betrekken.
In 2012 hebben meerdere schoolklassen in opdracht van de provincie Groningen nagedacht over de herinrichting van een veilig en duurzaam Lauwersoog. Zij hebben hun bevindingen in het provinciehuis aan ons gepresenteerd. Dit is een voorbeeld van de vele projecten en opdrachten die het onderwijs op Waterxplorelab kan vinden en in samenwerking met de waterpartners kan uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.