Ads Top

Stapstenen Groene Poort vrijwel gereed

Op verschillende plekken langs het watersysteem Bornsebeek wordt gewerkt. Hierbij worden de oevers aangepast om zo een aantrekkelijke en variërende natuuromgeving te creëren. Op dit moment worden  de laatste werkzaamheden in het deelgebied Groene Poort uitgevoerd, zodat het dit voorjaar gereed is.

In de groene poort zijn de werkzaamheden bijna klaar en wordt de laatste beplanting in de ecologische stapstenen langs de beek geplaatst. In januari zijn als eerste de bomen langs de beek op landgoed Weleveld verplant. In de afgelopen weken hebben we de beek weer op diepte gebracht. Al het zand en slib werd eerst op de kant gelegd om te drogen en daarna verwerkte de aannemer (Gerwers uit Tilligte) de grond op naastgelegen percelen. Ook zijn er op negen verschillende locaties ecologische stapstenen langs de beek gelegd.

Men is begonnen met stapsteen negen. Bij deze stapsteen is een afwisselend landschap gemaakt van steilrandjes, poelen, flauwe oevers en de wat steilere bosoevers. Wanneer ook het laatste deel van de verlegging van de Bornsebeek is gegraven, wordt de laatste hand aan deze stapsteen gelegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.