donderdag 29 augustus 2024

Klein lek in persleiding Staphorst-Meppel

Begin augustus constateerde het Waterschap Drents Overijsselse Delta een kleine lekkage in de persleiding tussen Staphorst en Meppel. Een persleiding vervoert afvalwater naar een rioolwaterzuivering om het daar te zuiveren.

De persleiding, waar een klein lek in zit, ligt in een weiland bij het spoor tegenover het voetbalveld in Staphorst. De lekkage speelt alleen als de capaciteit van de leiding volledig wordt gebruikt. Vanwege het zomerweer is de volledige capaciteit niet nodig en levert de breuk in de persleiding geen problemen op.

De breuk in de persleiding zit op een lastige locatie, vlak bij het spoor. Daarom maakt het waterschap in samenspraak met Prorail en de aannemer een plan om de persleidingbreuk te herstellen. Tot de persleidingbreuk is hersteld, houdt het waterschap de situatie goed in de gaten.

Mocht er hevige regenval komen, dan pompt het waterschap water op uit het riool om het vervolgens met vrachtwagens naar de rioolwaterzuivering Meppel te vervoeren. Zo komt er geen druk op de persleiding en houdt het waterschap controle op het lek, totdat de reparatie is uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten