Ads Top

Deel kademuur Tweede Haven Scheveningen sneller versterkt

De gemeente Den Haag repareert een deel van de kademuur in de Dr. Lelykade. De kade is in slechte staat. Er is geen gevaar voor instorting. De gemeente versterkt de bodem voor de veiligheid. Het werk duurt ongeveer 1 maand. De kade blijft open voor verkeer.

Het verstevigen van de kademuur en bodem stond al op de planning. De gemeente onderhoudt kademuren en bruggen in de stad. De werkzaamheden zijn onderdeel van het Meerjarenprogramma Kunstwerken (MJPK).

De gemeente start eerder met het onderhoud omdat er ruimte is gekomen tussen de kademuur en de waterbodem. Daardoor spoelt grond achter de kademuur weg. Hierdoor verzakt de straat en wordt de grond onder de kademuur minder stevig. De kademuur zelf is zo groot en zwaar dat deze niet zal breken.

De aannemer versterkt de kade met stalen matten (zinkstukken). Deze matten worden in elkaar gezet op het strandje bij de Hellingweg. De matten gaan dan met de boot naar de kade. Daar worden zij gevuld met zand en stenen waardoor ze naar de bodem zakken.

Als de matten op de bodem liggen, worden ze volgestort met beton. Na het versterken van de bodem worden de holle ruimtes achter de kademuur weer opgevuld met zand. Het werk gebeurt vanaf het water en met duikers. Het beton storten gebeurt vanaf de kade.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.