Ads Top

Gouverneur Louisiana bezoekt Nederland om kennis uit te wisselen over waterbeheer

Deze week bracht de gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, samen met een delegatie van lokale bedrijfs- en overheidsinstellingen een bezoek aan Nederland om kennis op te doen over waterbeheer. De campus van Deltares maakte onder andere onderdeel uit van het programma.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van onder meer Louisiana Economic Development, de Coastal Protection and Restoration Authority, The Water Institute of the Gulf, de Port of New Orleans en de Baton Rouge Area Foundation. Ze verkenden de uitdagingen van Nederland op het gebied van waterbeheer en klimaatverandering.

Gouverneur Edwards zag met eigen ogen het polderproject Noordwaard, onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier. Frans Klijn (overstromingsexpert Deltares) gaf een presentatie over de uitdagingen en impact van Ruimte voor de Rivier en gaf vervolgens en rondleiding door de Noordwaard. De delegatie bracht ook een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

De delegatie sprak met verschillende experts bij Deltares in Delft. Ze werden ontvangen door Dirk-Jan Walstra (Directeur Waterbouwkunde Deltares), Rosh Ranasinghe (kustexpert en IPCC-auteur) en Wiebe de Boer (havenexpert). Het bezoek aan Deltares werd afgesloten met een rondleiding langs de faciliteiten, waaronder de Deltagoot waarin momenteel onderzoek wordt gedaan naar een dijktraject uit West-Australië.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.