Ads Top

Loodgieters verwachten veel waterschade bij dooi

De vrieskou zorgt voor topdrukte bij de verwarmingsbedrijven door haperende cv-ketels. Installateurskoepel Techniek Nederland verwacht dat de invallende dooi tot veel waterschade zal leiden.

Wanneer het water in kapotgevroren leidingen weer gaat stromen, loopt het door scheuren in de leiding weg. Wie de leidingen controleert en scheurtjes aantreft, doet er goed aan nu al een deskundige loodgieter in te schakelen.

De loodgieters die aangesloten zijn bij Techniek Nederland kregen de afgelopen week al veel meldingen binnen van bevroren leidingen en watermeters. De bedrijven zijn volop bezig met het verhelpen van de problemen om erger te voorkomen. Toch verwachten de installateurs dat de grote drukte nog moet komen. In veel woningen en andere gebouwen komt de vorstschade pas aan het licht wanneer de dooi invalt. Techniek Nederland verwacht daarom komende week een hausse aan meldingen.

Bij huizen waar noodreparaties aan daken zijn uitgevoerd, kunnen lekkages ontstaan. Een hemelwaterafvoer die bevroren is geweest, begeeft het wanneer de temperatuur boven nul komt. Ook kunnen dakpannen dan los gaan zitten en lekkages veroorzaken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.