Ads Top

Feedtuber levert eerste opslagsysteem voor zuiveringsslib op

Feedtuber, gevestigd in Lemmer, heeft een eerste opslagsysteem voor waterzuiveringsslib geleverd aan Waterschapsbedrijf Limburg.

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater in 17 waterzuiveringsinstallaties. Het zuiveringsslib dat daarbij geproduceerd wordt zet het bedrijf om in waardevolle grondstoffen en energie. WBL doet dat innovatief en duurzaam, efficiënt en effectief.

Omdat de capaciteit van de verwerking van het slib niet altijd synchroon loopt met de verwerking en afname van het verwerkt slib, was WBL op zoek naar een flexibel tussen opslagsysteem om in tijden dat de productie van slib hoger is dan de afname, dit slib veilig en snel te kunnen opslaan.

Grote voordeel van het systeem is dat de klant met een betrekkelijk geringe investering kan beschikken over een flexibel opslagsysteem dat ieder moment ingezet kan worden. Zodra er teveel slib wordt geproduceerd wordt de machine opgestart en het slib in de flexibele folieslurven geperst. Het kan hier tot wel 24 maanden in worden opgeslagen. Als de buffercapaciteit niet nodig is neemt het systeem geen onnodige ruimte in beslag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.