Ads Top

TNO-membraantechnologie sleept MBR Global Water Award in de wacht

Op donderdag 27 april nam Paul de Krom, CEO van TNO, in Dubai de prijs in ontvangst uit handen van vicepresident en premier van de Verenigde Arabische Emiraten en Emir van Dubai sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Deze financiële toekenning zet TNO in om samen met KAHRAMAA en partijen in het Midden-Oosten de MemPower technologie verder te ontwikkelen en in deze regio te demonstreren. Het was voor de derde keer in korte tijd dat TNO een internationale prijs ontving voor toepassing van haar membraandestillatietechnologie.

In veel gebieden op de wereld is er een nijpend tekort aan goed drinkwater. “TNO heeft een methode ontwikkeld, de Memstill technologie, om zeewater met behulp van membranen te ontzouten en hieruit zuiver drinkwater te winnen. Inmiddels is de techniek verder ontwikkeld naar MemPower, waarmee het mogelijk is om met slechts zonne- of restwarmte tegelijkertijd zowel drinkwater als elektriciteit te maken” aldus onderzoeker Norbert Kuipers en business developer Khalil El Bakari.

Bestaande technieken om zeewater te ontzouten zijn vaak complex, duur en verbruiken veel energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.