Ads Top

Lidewijde Ongering nieuwe juryvoorzitter Waterinnovatieprijs

De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2016 worden dit jaar door een deskundige jury onder voorzitterschap van Lidewijde Ongering beoordeeld op hun vernieuwende, duurzame en baanbrekende karakter. Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, neemt het juryvoorzitterschap over van Annemieke Nijhof, CEO bij Tauw, die na drie edities afzwaait.

De Unie van Waterschappen, de Nederlandse Waterschapsbank, STOWA, VP-delta en de Topsector Water reiken elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: veiligheid, schoon water en voldoende water.

De vakjury die de innovaties beoordeelt bestaat verder uit Hans van der Vlist van de Adviescommissie Water, Hans Huis in 't Veld van Topsector Water, Josée van Eijndhoven, voormalig hoogleraar en voormalig directeur Rathenau Instituut, Menno Snel van de Nederlandse Waterschapsbank, Hendrik Postma van de Vereniging Waterbouwers en Boskalis Nederland en Tine te Winkel, watertrainee bij Acacia Water.

Lidewijde Ongering, secretaris-generaal ministerie van IenM: "Ik vind het een eer om juryvoorzitter van de Waterinnovatieprijs te zijn. Het is goed dat de Unie van Waterschappen prijzen geeft aan innovaties die helpen Nederland beter te beschermen tegen water en zorgen voor schoon en voldoende zoet water. En dit jaar gaat er voor het eerst ook een prijs naar initiatieven om het waterbewustzijn onder Nederlanders te vergroten. Dat is belangrijk: we hebben het in Nederland goed voor elkaar, maar waterveiligheid en voldoende zoet water zijn geen vanzelfsprekendheden. Je daar bewust van zijn, daar beginnen alle innovaties om de veiligste en slimste delta ter wereld te blijven, mee."

De Unie van Waterschappen nodigt bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren uit om innovatieve waterprojecten in te zenden via waterinnovatieprijs.nl. Dit kan tot 21 september.

De inzenders maken kans op een versnellingstraject van 9 maanden met intensieve begeleiding van een innovatiemakelaar en een mooi glaskunstwerk. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op 17 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.