Ads Top

Tauw presenteert onderzoeksresultaten ‘urban watermanagement’ tijdens Amsterdam International Water Week

Toekomstige wateruitdagingen vragen om innovatieve en integrale oplossingen. Tijdens de Amsterdam International Water Week, van 2 t/m 6 november, wordt water daarom gekoppeld aan thema’s als voedsel, energie en ruimtelijke ordening. Tauw draag bij met presentaties over veelzijdige onderzoeken op het gebied van stedelijk water: ‘urban watermanagement’.

Het centrale thema van de Amsterdam International Water Week (AIWW) is dit jaar: geïntegreerde oplossingen voor een circulaire economie en veerkrachtige steden. Tauw-medewerkers delen hun ideeën tijdens zes inspirerende presentaties. Zo presenteert Jeroen Kluck een analyse over de risico’s van een wolkbreuk in Amsterdam met het WOLK-model en presenteert Floris Boogaard, samen met onderzoekers uit Duitsland en Australië, een onderzoek naar begroeide wadi’s, doorlatende verhardingen en de invloed van drijvende constructies op de waterkwaliteit.

Ook opdrachtgevers en samenwerkingspartners van Tauw presenteren resultaten van onderzoek waarbij Tauw betrokken was als partner. Jonathan Tipping, lector aan de Hanzehogeschool Groningen en onderzoeker in het team van Floris Boogaard bijvoorbeeld. Hij laat innovatieve regenwateroplossingen zien via een webtool www.climatescan.nl. De Climatescan komt voort uit het Tauw-project ‘effect van drijvende constructies op waterkwaliteit’.

De AIWW heeft een uitgebreid programma met onder andere de AIWW conferentie, de Aquatech Trade Exhibition, de Sarphati Sanitation Awards en een programma voor jonge waterprofessionals. Vind meer informatie over de AIVV op internationalwaterweek.com.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.