Ads Top

Overeindsebrug succesvol vervangen door nieuwe brug

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april heeft Rijkswaterstaat de Overeindsebrug over het Lekkanaal bij Nieuwegein succesvol gewisseld voor een nieuwe brug. Tot dinsdag 5 mei 06.00 uur blijft de nieuwe brug afgesloten voor alle verkeer.

De nieuwe Overeindsebrug is in twee delen aangevoerd over het water. Eind vorige week zijn dichtbij de bruglocatie het brugdek en de boog samengevoegd. Intussen werden de aanbruggen van de oude brug verwijderd.

Zaterdagavond om 22.00 uur werd de scheepvaart op het Lekkanaal stilgelegd voor de brugwissel zelf en startten de laatste voorbereidingen voor het uitvaren van de oude brug. Rond 1.00 uur werd de oude brug van zijn pijlers getild en draaide uit. Intussen werd de gereed liggende nieuwe brug door twee bokken (drijvende kranen) opgepakt en overdwars gedraaid. Cm voor cm werd deze op positie gehesen, waar hij om 2.30 uur in de nacht lag. Om 4.38 uur, bijna anderhalf uur vroeger dan gepland, lag de brug op de pijlers, was het begeleidend materieel aan de kant en kon de eerste scheepvaart de nieuwe brug passeren.

Schippers hebben vooraf goed rekening gehouden met de stremming en maakten ook gebruik van de omvaarroute, weinig schepen lagen in de wacht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.