Ads Top

Crisis aanleiding voor reorganisatie Tauw

Advies- en ingenieursbureau Tauw sluit 2012 af met een verlies van bijna 2 miljoen euro. Drastische bezuinigingen van de gemeenten en waterschappen ziet het bedrijf als de voornaamste oorzaak daarvan. In een reorganisatie is de personele sterkte in Nederland met tientallen arbeidsplaatsen teruggebracht.

"De markt is sterk gekrompen," zegt Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group. "Dat heeft geleid tot overcapaciteit en prijsdruk. Daar heeft niet alleen Tauw, maar de hele ingenieursbranche last van. Het dwingt ons tot bezinning en het nemen van maatregelen."

Tauw zag de afgelopen jaren de opdrachten vanuit gemeenten en waterschappen drastisch dalen. Het bedrijf verwacht 2012 af te sluiten met een omzet van 86 miljoen euro en een verlies van 1,9 miljoen over haar Nederlandse activiteiten.

Een jaar geleden zette Tauw een reorganisatie in, die heeft geleid tot een vereenvoudiging van de organisatie, snellere besluitvorming en - op termijn - een verbetering van de winstgevendheid. Het aantal arbeidsplaatsen is met 80 (fte) gereduceerd, voor 25 medewerkers is ontslag aangevraagd. Nijhof: "Hoe naar ik dat ook vind, we moeten ingrijpen om aanhoudend verlies te voorkomen. We gaan er niet vanuit dat de markt zich op korte termijn weer volledig zal herstellen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.