Ads Top

Slimme stuw moet zorgen dat Wierden droge voeten houdt

Onder toeziend oog van burgemeester Doret Tigchelaar van de gemeente Wierden en dagelijks bestuurslid Hans van Agteren van waterschap Vechtstromen is onlangs een slimme stuw geplaatst in de Wierdense Aa.

Deze stuw zorgt bij extreme regen voor minder wateroverlast in de wijk Plan Oost. Het plaatsen van de stuw is een belangrijke mijlpaal in dit gezamenlijke project van het waterschap en de gemeente. Om deze samenwerking nog wat extra kracht bij te zetten werd vandaag ook de wateragenda getekend door de bestuurders.

Het aanleggen van de stuw bij de Wierdense Aa maakt onderdeel uit van Plan Oost. Deze wijk is kwetsbaar bij extreme regenval: het water kan dan moeilijk weg en dat zorgt voor wateroverlast in de wijk. Met de aanleg van de stuw wordt de overlast verminderd. Daarnaast worden in meerdere plekken in Plan Oost wadi’s aangelegd die het overtollige regenwater opvangen. Het regenwater dat van de daken via de regenpijpen in het riool stroomt, wordt afgekoppeld en in de wadi’s geleid waardoor het langzaam in de grond kan wegzakken.

Om de projecten in Plan Oost mogelijk te maken, hebben het waterschap en de gemeente geld ontvangen van het Rijk en de provincie Overijssel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.