Ads Top

Nieuwe steiger voor zeeverkenners na dijkverbetering

De zeeverkenners van Scoutinggroep Cay-Noya uit Amersfoort hebben een nieuwe steiger aan de Westdijk. Die kwam tot stand in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe.

De dijkverbetering was de aanleiding voor het realiseren van de nieuwe steiger. Omdat de dijk verbreed werd, zou deze bij wijze van spreken op het land komen te liggen. Daar moest een oplossing voor worden gevonden.

“De zeeverkenners spelen hun spel niet op het land maar op het water,” legt Arnold van Barreveld uit. Hij is voorzitter van het dagelijks bestuur van de scoutinggroep. “De zeeverkenners, in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, leren zeilen en roeien en allerlei andere behendigheden op het water. Ze doen speurtochten en spellen in en om de boot en gaan geregeld op kamp. Doel is dat ze leren samenwerken, vaardigheden leren als knopen en speuren, kaartlezen, een kompas gebruiken en natuurlijk respect voor de natuur. Net als de landverkenners van de scouting dat op het land doen.”

De oude steiger van de zeeverkenners lag er al ruim veertig jaar en was in het begin niet meer dan een steiger met slechts twee planken. Later werd die geschikt gemaakt om tien boten te kunnen aanleggen: zeven lelievletten (zeil- en roeiboot ineen), een sleepboot, een kleine boot en een schouw.

Van Barreveld, vroeger zelf ook zeeverkenner geweest, is blij met de nieuwe steiger. Ook het overleg met het waterschap is goed verlopen zegt hij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.