Ads Top

Landelijke prijs voor innovatieve waterprojecten

Vernieuwende ideeën en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken dit jaar voor het eerst kans op de landelijke Waterinnovatieprijs. De Unie van Waterschappen nodigt bedrijven, belangenorganisaties, overheden en particulieren uit om hun innovatieve waterprojecten in te zenden. Vandaag is de inschrijving geopend via www.waterinnovatieprijs.nl.

De Waterinnovatieprijs is een podium voor innovatieve waterprojecten. Met de uitreiking van de deze prijs spreekt de Unie van Waterschappen haar waardering uit voor innovatieve waterprojecten in Nederland. Peter Glas, voorzitter Unie van Waterschappen: "De taken van de waterschappen, dus de zorg voor droge voeten, schoon en voldoende water, lenen zich bij uitstek voor innovatieve ideeën. En die zorg dragen we niet alleen. Met deze prijs benadrukken we het belang van samenwerken met bedrijven, kennisinstellingen, andere overheden en particulieren. Zodat de beste ideeën boven komen drijven.

Alle vernieuwende ideeën en projecten die zich richten op het voorkomen van wateroverlast, het verbeteren van waterkwaliteit, het beheer van vaarwegen, de zuivering van afvalwater of het onderhoud van watergangen maken een kans. De prijs komt voort uit de AGV Waterinnovatieprijs die al vele bijzondere winnaars heeft opgeleverd, zoals Pharmafilter met haar afval(water)verwerkingssysteem voor ziekenhuizen. Door dit systeem komen ziektekiemen en medicijnresten niet meer in het rioolsysteem terecht. Peter Glas: "Een prachtig voorbeeld. Juist in de innovatieve samenwerking met anderen geven de waterschappen en hun partners maatschappelijk waarde aan water."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.