Ads Top

Rijkswaterstaat en gemeente Texel oefenen oliebestrijding haven Oudeschild

Op 29 maart 2018 oefenen Rijkswaterstaat en gemeente Texel in het bestrijden van olieverontreiniging in de haven van Oudeschild. De oefening is onderdeel van een reeks oefeningen die Rijkswaterstaat jaarlijks houdt in het Waddengebied. Op deze wijze bereidt Rijkswaterstaat zich voor op mogelijke verontreinigingen met als doel het beschermen van de Waddenzee.

Tijdens de oefening worden gezamenlijk de procedures en verantwoordelijkheden doorgenomen die betrekking hebben op een olieverontreiniging in de haven. Tevens wordt de jachthaven en de gemeentelijke haven kort afgesloten met een oliescherm.

Het plaatsen van een oliescherm is al jarenlang gebruik in de Waddenzeehavens om verspreiding van olieverontreinigingen te voorkomen. Het is een van de maatregelen die staan in het zogenaamde ‘Inzetplan havens Texel’ dat het afgelopen jaar door Rijkswaterstaat met betrokken partners ontwikkeld is. Dit plan omvat maatregelen die genomen kunnen worden in het geval van een olieverontreiniging in of nabij de haven. Het inzetplan is mede gebaseerd op de ervaringen opgedaan tijdens een eerdere olieverontreiniging in de haven van Oudeschild in 2016. Om de inzetplannen te gebruiken hebben Rijkswaterstaat en gemeente Texel afgesproken gezamenlijk te oefenen. Rijkswaterstaat oefent gedurende het jaar ook in andere Waddenzeehavens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.