Ads Top

Opening fietsverbinding en Symbiobrug Delft

Op 17 november organiseren provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland en gemeente Delft de officiële opening van een nieuwe fietsverbinding en een bijzondere brug: de Symbiobrug. Rafail Gkaidatzis won met zijn ontwerp voor deze brug een ontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie. Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om de brug in het echt te realiseren.

Eerder dit jaar werd de nieuwe fietsverbinding gerealiseerd tussen Sciencepark Technopolis (Thijssenweg) en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos in het landelijke Midden-Delfland. De brug maakt een oversteek over de 35 meter brede Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft.
 De nieuwe fietsverbinding is een schakel in de ketting van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland. Het project fietsverbinding Ackerdijkse Bos en TU Delft is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, de gemeente Delft en het Recreatieschap Midden-Delfland. 


De Symbiobrug valt op in het natuurlijke landschap vanwege de kleur en de vorm. De naam van de Symbiobrug betekent in het Grieks συν ‘samen’ en βιωσις ‘levend’, en weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie, twee elementen die een symbiotische co-existentie aangaan in de Symbiobrug. De aanleg van de nieuwe fietsverbinding heeft bijna acht maanden geduurd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.