Ads Top

Struintocht door de uiterwaarden

Woensdag 29 juni verzorgt aannemer BTL een struintocht door de Kersbersche- en Achthovensche uiterwaard bij Ameide/ Sluis. Struinend langs de Lek en een kleine meanderende waterloop maakt men kennis met de bijzondere natuur in dit gebied.

Deze prachtige uiterwaarde is aangemerkt als Natura 2000-gebied, er bevinden zich kamsalamanders, steenuilen, vogelmelk en nog een heleboel andere bijzondere planten- en diersoorten. In het veld hoort u wat de aanwezigheid van deze beschermde soorten betekent voor het maken van plannen (veel afstemming!), en voor de uitvoering van kap- en snoeiwerkzaamheden in het kader van het programma Stroomlijn later dit jaar (begeleiding door een ecoloog). U bent van harte welkom! En natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen, ook over andere aspecten van het werk.

BTL voert voor Rijkswaterstaat het programma Stroomlijn uit. Dit programma verbetert de doorstroming van de rivieren door begroeiing in de uiterwaarden te verwijderen op plekken waar de rivier bij hoogwater het snelst stroomt. Zo verminderen we de kans op overstromingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.