Ads Top

Sportvis-studenten verbeteren visstekken bij stuw Vechterweerd

Het Waterschap Groot Salland, Sportvisserij Oost Nederland en studenten van de opleiding Sportvisacademie van de Groene Welle in Zwolle hebben afgelopen weken gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken om de bereikbaarheid van meerdere visstekken rondom stuw Vechterweerd te verbeteren en te herstellen.

Meerdere visstekken werden door de jaren heen beperkt toegankelijk door onder andere wat achterstallig onderhoud en/of verzakking. Ook de toegangswegen (straatwerk) liet te wensen over en het was niet geheel duidelijk waar exact gevist mocht worden. Een mooie aangelegenheid voor 2e-jaars studenten van de Sportvisacademie van de Groene Welle  om herstelwerkzaamheden uit te voeren. De werkzaamhedenbieden boden direct aanknopingspunten voor de zogenoemende ‘proeve van bekwaamheid'.

De Sportvisacademie van de Groene Welle in Zwolle bestaat inmiddels twee jaar. De eerste studenten hiervan gingen de afgelopen weken op voor de ‘proeve van bekwaamheid' in afronding van het tweede studiejaar. Dit is een soort toets in de praktijk om vast te stellen of een leerling de kennis, vaardigheden en houding heeft om zijn toekomstig beroep te kunnen uitoefenen.

De studenten voerden diverse werkzaamheden uit, waarmee een koppeling werd gemaakt tussen theorie en praktijk. Hieronder vielen bestratingswerkzaamheden,   inzaaien van grassen en kruidenmengsels en maaiwerkzaamheden rondom favoriete visstekken. Ook het aanbrengen en ophogen/egaliseren van visstekken maakte deel uit van de klus.

Tevens werden een klaphek en informatieborden over aangewezen visstekken geplaatst. De Sportvis-scholieren organiseerden zelf de uitvoering, onderhielden contact met het waterschap en Sportvisserij Oost Nederland en planden de verschillende werkzaamheden in. En dat was nog niet alles: ook het uitvoeren van  veldinventarisaties, het bijhouden van logboeken en de projectadministratie en het  bestellen van de benodigde materialen behoorden tot deze praktijkopdracht. Kortom,  voldoende werkzaamheden die later ook in de toekomstige baan van de studenten worden verwacht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.