Ads Top

Klaar voor waterveilige Maas

Het project Meanderende Maas is een aansprekend voorbeeld dat de waterveiligheid in het stroomgebied van de Maas moet vergroten. Men werkt via drie sporen: rivierverruiming, dijkversterking en gebiedsontwikkeling.

De regionale bestuurders benadrukten dat de regio er klaar voor is om op korte termijn financiële afspraken te maken over Meanderende Maas en volgende integrale rivierverruimingsprojecten, zowel bovenstrooms als benedenstrooms. De effecten van volgende rivierverruimingsprojecten zijn namelijk van invloed op hoe hoog de dijken moeten worden. Een dringende vraag voor de dijktrajecten Ravenstein-Lith en Cuijk-Ravenstein.

Om de waterveiligheid langs de Maas voor iedereen te garanderen, is een samenhangende ‘rivierlange’ oplossing en aanpak nodig. Maatregelen die op de éne plaats worden genomen hebben stroomopwaarts, of stroomafwaarts, óók gevolgen. Daarom is gedeeld eigenaarschap en solidariteit nodig. Volgens de regionale bestuurders is die instelling er. Daarom zijn zij gemotiveerd om zorgvuldig én snel door te pakken met integrale rivierverruimingsprojecten, voor een mooi en minder kwetsbaar rivierengebied en robuust riviersysteem in de komende decennia.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.