Ads Top

De vis wordt duur(der) betaald na harde Brexit

Als het Verenigd Koninkrijk zijn zeegebieden volledig zou sluiten, zouden de gevolgen het grootst zijn voor het Verenigd Koninkrijk zelf, Ierland, Nederland en België.

Als gevolg van handelsmaatregelen zal in het VK de omvang van de aquacultuur en de visverwerkende industrie afnemen. In de andere drie landen zal de omvang van alle visproducerende sectoren afnemen. 

Deze conclusies zijn het resultaat van een nieuw onderzoek van Wageningen Economic Research in het kader van het Europese project SUCCESS. Het sluiten van de zeegrenzen naar aanleiding van een harde Brexit heeft gevolgen voor diverse EU-landen die regelmatig in Britse wateren vissen.

Zo'n 40 procent van de Belgische en Nederlandse visvangst is afkomstig uit Britse wateren. In het onderzoek wordt naast de wilde visserij ook gekeken naar de aquacultuur, de visverwerkende industrie en de andere sectoren van de economie. Ook wordt er rekening gehouden met de nauwe handelsrelaties tussen de EU-landen, aangezien deze uiterst relevant zijn voor de consumentenmarkten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.