Ads Top

Bijeenkomst over project Kingfisher

Op 4 april vond een bijeenkomst plaats over het project Kingfisher. Binnen Kingfisher werken 11 waterschappen, de Unie van Waterschappen en VNG International met Zuid-Afrikaanse partners samen aan de oprichting van waterbeheerorganisaties in Zuid-Afrika. Aan de bijeenkomst namen ruim 35 experts deel, afkomstig van kennisinstellingen, bedrijfsleven, RVO en waterschappen.

Het programma is tot stand gekomen op verzoek van de Zuid Afrikaanse minister van Water. Het Kingfisher-programma is in eerste instantie gericht op decentrale water governance. De ervaringen die de samenwerkpartners in Kingfisher opdoen, zijn relevant voor andere vormen van internationale samenwerking, zeker in de opmaat naar een meer programmatische aanpak in het kader van de Blue Deal.

De sprekers gaven aan dat de inzet van de waterschappen onontbeerlijk is gebleken bij het van de grond krijgen van deze initiatieven. Het vraagt van de waterschappen een alerte houding als het gaat om het signaleren van kansen voor de Nederlandse watersector.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.