Ads Top

Vewin lanceert nieuwe website

Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland, heeft haar website vernieuwd. De belangrijkste taak van Vewin is het in Den Haag en Brussel behartigen van de belangen van haar leden, de drinkwaterbedrijven. De nieuwe website sluit hierop aan door de meest actuele standpunten en nieuwsberichten in één oogopslag centraal te presenteren.

Alle informatie op de website is geordend naar voor de drinkwatersector belangrijke thema’s. Dit verbetert de zoekfunctie en vergroot de toegankelijkheid.  De site speelt ook in op recente digitale ontwikkelingen en past zich aan de schermen van verschillende formaten tablets, smartphones, laptops en pc’s aan. Tenslotte oogt de nieuwe website aantrekkelijk en eigentijds, door het gebruik van thema’s, een fris kleurenpalet en meer en groter beeldmateriaal.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandag nader kennisgemaakt met de drinkwatersector. Dit gebeurde op uitnodiging van Vewin. Van Nieuwenhuizen bezocht een productielocatie van drinkwaterbedrijf Dunea in Brakel. Dunea neemt op deze locatie water in uit de Afgedamde Maas en zuivert het vervolgens in de duinen tussen Monster en Katwijk tot schoon en veilig drinkwater voor delen van Zuid-Holland. De minister werd ontvangen door Peter van der Velden (voorzitter Vewin) en Wim Drossaert (directeur Dunea).

Tijdens het bezoek was er ook aandacht voor actuele uitdagingen voor de drinkwatersector, zoals de bedreiging van de bronnen voor drinkwater. Oppervlaktewater, een bron voor de productie van drinkwater,  staat onder druk vanwege verontreinigingen met bijvoorbeeld chemische stoffen uit de industrie, gewasbeschermingsmiddelen en medicijnresten. Dit zorgt ervoor dat drinkwaterbedrijven steeds meer inspanningen moeten verrichten om schoon en veilig drinkwater te kunnen blijven leveren 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.