Ads Top

Blauwe Golf voor slimme schepen op de Gouwe

Een 'Blauwe Golf' voor binnenvaartschepen. Een groot aantal partners rond de Gouwe, zoals schippers en verladers, is er al enthousiast over. Het project werd gepresenteerd tijdens de Smart Shipping Challenge 2017.

De Blauwe Golf Verbindend is een van de innovatieve projecten in Zuid-Holland die tijdens een werksessie van het provinciale programma Goederenvervoer over Water werden gepresenteerd. Andere onderwerpen die aan de orde kwamen waren bijvoorbeeld het efficiënt benutten van regionale vaarwegen, pilots over CO2-reductie en luchtkwaliteit, energieopwekking en biodiversiteit.

De Blauwe Golf Verbindend is een landelijk samenwerkingsverband van provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat en logistieke partners. Door slim gebruik te maken van beschikbare data en telecommunicatietechnieken kunnen tot op de minuut het vaarschema en de aankomsttijd van binnenvaartschepen worden voorspeld. Dat is handig voor schippers, maar ook voor automobilisten die hierdoor weten wanneer de brug open staat – bijvoorbeeld via hun navigatiesysteem of app.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.