Ads Top

Boek: Terugblik op ‘De grote schoonmaak van de Vecht’

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht blikt met het boek ‘De grote schoonmaak van de Vecht: Eens, maar nooit weer…’ terug op een uniek megaproject.  Tauw was vier lang nauw betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van dit uitdagende project. In het boek is ook een terugblik opgenomen van Tauw-medewerker Gerard Ierschot, die met veel enthousiasme aan het project heeft meegewerkt.

Pieter Kruiswijk, dagelijks bestuurder bij het Waterschap noemt het schoonmaken van de 42-kilometer lange rivier ‘de Champions League van het Baggeren’. “Wat mij betreft is er een topprestatie geleverd: na vier jaar keihard en intensief samenwerken met alle betrokkenen in het gebied is de Vecht nu de schoonste rivier van Nederland”. De grote schoonmaak van de Vecht was noodzakelijk om de rivier op diepte te houden en verontreinigingen weg te halen zodat de waterkwaliteit werd verbeterd.

Kruiswijk: “Het leek ons een goede zaak om onze opgedane kennis en ervaringen met dit project te bundelen en met anderen te delen. Daarmee kunnen we anderen inspireren en bij volgende projecten ons voordeel doen.” In het boek vertellen een aantal betrokkenen hoe zij alle uitdagingen die daarbij kwamen kijken, hebben ervaren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.