Ads Top

Nieuwe Eeuwselse Waterloop geopend

Bestuurders van waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg hebben op vrijdagmiddag 22 september 2017 gezamenlijk de nieuwe Eeuwselse Loop geopend. Dagelijks Bestuurslid Ernest de Groot van waterschap Aa en Maas en bestuurder Har Frenken van waterschap Limburg stapten samen op de dumper om de eerste meters van de oude waterloop te dempen.

De Eeuwselse Loop is om het natuurgebied De Groote Peel heen gelegd, langs de provinciale weg Asten - Meijel (N279). De oude route liep deels door het natuurgebied. Hierdoor ontstond een barrière voor de kleinere diersoorten die in de Groote Peel voorkomen. Daarnaast ontwaterde de oude loop het natuurgebied, waar een stabiele waterstand noodzakelijk is. Door het verleggen van de waterloop kunnen kleinere diersoorten zich vrij bewegen door het natuurgebied en komt er minder water vanuit de landbouwgebieden het natuurgebied in.

Het verleggen van de Eeuwselse Loop is onderdeel van het project LIFE+ Groote Peel. Voor dit project werken provincie Noord Brabant, waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg samen met Staatsbosbeheer aan het herstel van hoogveen in de Groote Peel. Waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg hebben voor het onderhouden van de waterloop gezamenlijk een beheer- en onderhoudsplan op gesteld en zullen samen de waterstand in het gebied monitoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.