Ads Top

Voorkeurslocaties voor drinkwaterwinning vastgesteld

GS van Overijssel hebben de milieueffectrapport (planMER) en voorkeurslocaties voor drinkwaterwinning in Vriezenveen-Daarle en Mander vastgesteld.

Naar verwachting nemen GS van Gelderland hierover dinsdag 29 augustus een besluit. De planMER is een initiatief van de waterschappen Vechtstromen, Drents Overijsselse Delta en Rijn en IJssel, de provincies Overijssel en Gelderland en drinkwaterbedrijf Vitens.

De Gedeputeerde Staten van Overijssel en Gelderland stellen de planMER vast. Deze heeft vanaf 23 januari tot 6 maart 2017 ter inzage gelegen. Hierop zijn 30 reacties binnen gekomen. Op basis hiervan is voor winlocatie Vriezenveen-Daarle aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de effecten van waterwinning op bodemdaling bij veengronden en op Natura2000-gebieden.

Hieruit blijkt dat effecten op veenoxidatie (bodemdaling), daar waar nog veen aanwezig is, minimaal zijn en met een goede inrichting van de waterwinlocaties en aanpassing van het watersysteem ondervangen kan worden. Ook zijn geen effecten op de waterhuishouding en ecologie in de Natura2000-gebieden Engbertsdijksvenen en Wierdenseveld te verwachten die de realisatie van een waterwinning belemmeren. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek is de planMER aangevuld en handhaaft GS haar ontwerpbesluit over de voorkeurslocaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.