Ads Top

Nieuw remmingswerk zeesluis Farmsum maakt tegelijk spuien en schutten mogelijk

Met het plaatsen van een nieuw, aangepast remmingswerk in het Eemskanaal, is het voor de zeesluis in Farmsum mogelijk om veilig gelijktijdig te spuien en te schutten. Hierdoor kan er een grote hoeveelheid water in 1 keer worden afgevoerd en wordt het gemaal Rozema alleen nog in uitzonderlijke situaties gebruikt.

Met deze aanpassing van het watersysteem wordt 25.000 kg CO2 per jaar (13 á 14 duizend m3 aardgas) bespaard.

Om meer CO2 te besparen hebben Rijkswaterstaat en waterschap Hunze en Aa’s in nauwe samenwerking het gehele watersysteem bekeken. Met de technische oplossing van het remmingswerk is het mogelijk om op hetzelfde niveau te kunnen spuien en schutten en tegelijkertijd CO2 te besparen.

Rijkswaterstaat start maandag 28 augustus met het plaatsen van het remmingswerk. De kleine kolk is vanwege de werkzaamheden tot en met 8 september gestremd. De scheepvaart kan ongehinderd van de grote kolk gebruikmaken.

1 opmerking:

  1. Het kan soms voorkomen dat rioolaansluiting in een woning of gebouw niet werkt, zoals bijv. van de wastafel. Stel
    dat alle andere aansluitingen toch prima werken, u kunt dan de sifon open maken en meteen schoon maken. Wist u dat soms ook ontstoppen met een gewone ontstopper soms voldoende kan zijn? Helpt het niet? Wees dan voorzichtig bij het gebruik van chemische middelen, deze kunnen uw riool drastisch aantasten ̩n het gebruik van de rioolwaterzuivering verstoren. Schakel dan direct ons rioolreinigingsbedrijf in, bel ons op 010 Р760 34 74
    bezeok:http://rioolproblemenoplossenbarendrecht.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.