Ads Top

Onthardingsinstallatie Lieshout geopend

Onlangs is de nieuwe centrale onthardingsinstallatie op het drinkwaterproductiebedrijf in Lieshout officieel in gebruik genomen. De handeling werd verricht door Frank van der Meijden, burgemeester van Laarbeek en Guïljo van Nuland, algemeen directeur Brabant Water. De nieuwe onthardingsinstallatie voorziet zo'n 60.000 Brabanders van zachter water.

Het waterproductiebedrijf in Lieshout speelt sinds 1988 een belangrijke rol in de watervoorziening van Zuidoost-Brabant. Niet alleen de gemeente Laarbeek krijgt het drinkwater vanaf dit waterproductiebedrijf, ook de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Gemert-Bakel, Nuenen-Gerwen-Nederwetten en Cuijk worden geheel of gedeeltelijk vanuit dit waterproductiebedrijf bediend.

Met het in gebruik nemen van de nieuwe onthardingsinstallatie is het water in de regio zachter geworden. "En dat biedt voordelen. Zachter water bevat minder kalk. En minder kalk betekent minder kalkaanslag. Het belangrijkste voordeel van minder kalk is dat er minder zeep, was- en schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dat scheelt de klant in zijn portemonnee en de belasting op het milieu is zo ook kleiner", aldus Guïljo van Nuland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.