Ads Top

Deelnemers Making Waves bekend

Zeventien innovaties, waaronder 3 innovaties waarbij waterschappen betrokken zijn, mogen pitchen tijdens Making Waves, een evenement om slimme ideeën op het vlak van water en klimaat vooruit te helpen. Dat heeft de jury van de wedstrijd vandaag bekendgemaakt.

Making Waves vindt op 7 september plaats op de Afsluitdijk. De wedstrijd biedt ondernemers een springplank voor slimme ideeën op het (grens)vlak van water, klimaat, voedsel, gezondheid, energie en transport. De ondernemers met de beste ideeën worden in contact gebracht met experts die weten hoe je een innovatie verder brengt, beleidsmakers en beslissers. Zo zorgt Making Waves ervoor dat deze ideeën kunnen bijdragen aan een beter en mooier Nederland.
De mede door de waterschappen ontwikkelde innovaties die tijdens Making Waves in de spotlights staan zijn Rain(a)way, Aquafarm en Wetsus.
  • Rain(a)way ontwikkelt regenwaterbestendige designbestrating.
  • Aquafarm filtert rioolwater én wint er duurzame grondstoffen uit.
  • Wetsus gebruikt een duurzame technologie om herbruikbaar fosfaat uit afvalwater te filteren .
Making Waves is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, VPDelta, de Topsector Water, de Unie van Waterschappen, het hoogheemraadschap van Delfland, het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waterschap Rivierenland, De Nieuwe Afsluitdijk, AT Osborne, Synergos Communicatie, NLIngenieurs en Rijkswaterstaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.