Ads Top

Provincie Utrecht onderzoekt storingen Cronenburgherbrug in Loenen aan de Vecht

Tussen 13 en 31 maart heeft de provincie Utrecht groot onderhoud laten uitvoeren aan de Cronenburgherbrug, gelegen in de Bloklaan (N403) in Loenen aan de Vecht. Helaas zijn er ná de onderhoudsbeurt diverse malen storingen geweest die niet snel konden worden verholpen.
Op dit moment laat de provincie nader onderzoek verrichten naar de oorzaken van de storingen, zodat deze structureel kunnen worden opgelost. Tot die tijd blijft een brugwachter de brug op locatie bedienen.

Op 31 maart was het groot onderhoud aan de brug gereed en waren een aantal versleten onderdelen en besturingselementen vervangen. In plaats van probleemloos te draaien, vertoonde de brug - totaal onverwacht - kuren bij het open- en dichtgaan. Vanaf 8 mei leek de storing verholpen, maar op 18 mei ging het weer mis.

De afgelopen weken zijn de leveranciers van de besturing en de aandrijving bezig geweest met het verhelpen van de storingen. Gedurende deze periode heeft de bediening van de brug lokaal plaatsgevonden door een brugwachter, in plaats van op afstand door Waternet. Een brugwachter kan ter plaatse bijsturen als er iets niet goed verloopt tijdens het openen en sluiten van de brug.

Op dit moment laat de provincie nader onderzoek verrichten naar de oorzaken van de storingen, zodat deze structureel opgelost kunnen worden. Tot die tijd blijft de brugwachter de brug op locatie bedienen. Weggebruikers en bewoners zullen de komende tijd nog geconfronteerd worden met bedrijvigheid bij de brug in de vorm van onderzoek en werkzaamheden. De provincie spant zich daarbij in om de hinder voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.