Ads Top

Nieuwe audiotour langs de Oude Hollandse Waterlinie

Met een subsidie van de provincie is een interactieve audiotour mogelijk gemaakt door de Oude Hollandse Waterlinie van Nieuwpoort naar Nieuwkoop. U kunt in de voetsporen treden van boerenzoon Adriaan Claasz en boodschapper Henrick van Wegen als zij in 1672 de Oude Hollandse Waterlinie doorkruisen. De audiotour kunt u te voet of te fiets beleven door dit historisch gebied. De Oude Hollandse Waterlinie is een van de 7 erfgoedlijnen van de provincie.

Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland was aanwezig bij de lancering van de gloednieuwe  audiotour in het stadhuis van Gouda. De rol van garnizoenstad Gouda binnen de waterlinie werd belicht met de start van het nieuwe project Gouds Linie Licht. Ook dit project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Rik Janssen ontving de rijk geïllustreerde folder over de Waterlinie Audiotour. Hij startte op symbolische wijze samen met betrokken bestuurders voor de eerste maal de audiotour. Tijdens de tour maakt u een tocht door de ogen van Adriaan en Henrick. Deze audiotour is een welkome aanvulling op de al aanwezige informatie langs de linie, en laat zien hoe een oud verhaal kan herleven. De audiotour is een product van Stichting Struinen en Vorsen, i.s.m. het Historisch Platform Gouda en de Stichting Groene Hart. Met hulde aan de talrijke enthousiaste vrijwilligers en andere actieve partijen die zich steeds weer inzetten om ons erfgoed en de geschiedenis levend te houden.
Erfgoedlijnen

De Oude Hollandse Waterlinie is 1 van de 7 erfgoedlijnen van de provincie. Onlangs is Gouda ook onderdeel geworden van deze erfgoedlijn. Gouda heeft destijds een voorname rol gespeeld als garnizoenstad en heeft de sluizen geopend om een deel van het gebied onder water te laten lopen. Deze rol van Gouda wordt belicht in het gestarte project Gouds Linie Licht.

Dit Goudse verhaal is een mooie aanvulling op de al bestaande verhalen over de Oude Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie vertelt het verhaal van het rampjaar 1672. Een verhaal waar haast onmogelijke beslissing een welkome oplossing werd.

De provincie Zuid-Holland wil erfgoed helpen beschermen, beleefbaar maken en benutten. De Oude Hollandse Waterlinie is een goed voorbeeld hiervan. De activiteiten rond het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie bieden bovendien volop kansen voor economie en toerisme.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.