Ads Top

Gratis het water op tijdens de Friese Opstapdag

Zaterdag 29 april organiseert Varen in Friesland de jaarlijkse Opstapdag. In verschillende Friese plaatsen kunnen bezoekers kennismaken met allerlei vormen van watersport. In Noordoost Friesland is het mogelijk om gratis ‘op te stappen’ in Kollum, Burdaard en Earnewâld.

In Kollum wordt de Opstapdag gecombineerd met de opening van ‘Watersportdorp Kollum’. Diverse projecten hebben van het dorp een fraaie toegangspoort tot het Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed Waddenzee gemaakt. Zaterdagochtend wordt de oplevering gevierd bij Meckemastate met een markt en gratis boottochtjes op de elektrisch aangedreven rondvaartboot Wilhelmina. De rest van het weekend viert het dorp ook feest. De twaalfde editie van de Kollumer Katdagen vindt namelijk plaats.

Op de Noordelijke Elfstedenvaarroute is er voor de Opstapdag een hop-on hop-off traject gerealiseerd. In totaal zijn er negen opstapplaatsen, onder andere bij Café Moarkswâl in Aldtsjerk, De Witte Olifant in Burdaard en Koffie- en Theeschenkerij Bartlehiem. Meerdere schippers varen met hun sloep heen en weer. Een tocht duurt ongeveer een uur. Tijdens de vaartochten genieten bezoekers van de unieke vergezichten en in de dorpen van de winkeltjes, een kop koffie of een kleine wandeling. In Burdaard zijn de molen en het Ruurd Wiersmahûs geopend.

In Earnewâld kunnen bezoekers meerdere malen met een schipper Nationaal Park De Alde Feanen verkennen. Vanaf 13.00 uur tot 15.30 uur liggen zowel sloepen als een skûtsje klaar om te vertrekken. Aanmelden voor een tocht kan bij het Toeristenbureau in het centrum van Earnewâld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.