Ads Top

Simavi krijgt duizenden scholieren op de been voor schoon drinkwater

22 maart wandelen ruim 10.000 basisschoolleerlingen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug om geld in te zamelen voor schoon drinkwater. Ze doen dit in het kader van Wandelen voor Water. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is bestemd voor schoon drinkwaterprojecten van Simavi. In Hoofddorp doen dit jaar ruim 450 leerlingen mee. 

Voor kinderen in ontwikkelingslanden betekent waterschaarste vaak dat ze uren moeten lopen om een paar liter vervuild drinkwater te halen, iedere dag. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. Daarnaast verspreiden ziektes, zoals diarree, zich snel zonder toegang tot basisvoorzieningen als toiletten, schoon drinkwater en hygiëne. Om schoon drinkwater ook voor hen toegankelijk te maken, halen de Nederlandse kinderen geld op met de sponsorloop Wandelen voor water.

 Goed nieuws: het bedrag dat zij hiermee ophalen, wordt dit jaar door Aqua for All met 80% verhoogd! Met de opbrengst van Wandelen voor Water dringt Simavi het aantal door vervuild water veroorzaakte ziektes terug onder schoolkinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

 Om te zorgen dat we deze projecten kunnen uitvoeren, lopen op woensdag 22 maart daarom 450 kinderen van 4 basisscholen uit Hoofddorp en omgeving mee tijdens Wandelen voor Water.  Hiermee helpen zij hun leeftijdsgenootjes in gemeenschappen in Kenia, Oeganda en Tanzania aan een gezonde basis en een betere toekomst.

De vier deelnemende scholen zijn De Graankorrel uit Kudelstaart, de Opmaat uit Nieuw Vennep, De Brandaris en de Bosrank uit Hoofddorp. De wandeling start om 9 uur bij de Toolenburgerplas (ter hoogte van restaurant Long Island) in Hoofddorp. De wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Sportservice Haarlemmermeer en Rotary club Haarlemmermeerlanden. Dieuwertje Blok, ook wel bekend van het Sinterklaasjournaal,  geeft het startsein. Meer informatie hierover vindt u op www.simavi.nl/wandelenvoorwater

Naast het inzamelen van sponsorgeld bestaat het programma van Wandelen voor Water ook uit kennisoverdracht. Nederlandse schoolkinderen krijgen voorafgaand aan de sponsorloop gastlessen om hen een beter besef te geven over de situatie waarin veel van hun leeftijdsgenoten zich bevinden. Zo leren zij dat drinkwater en goede hygiëne belangrijke voorwaarden zijn voor een gezonde basis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.