Ads Top

Knappe koppen kustonderzoek verzameld bij NCK dagen

Van 15 tot en met 17 maart 2017 organiseert Wageningen Marine Research de 25e editie van de NCK dagen bij Koninklijk Instituut voor de Marine te Helder, de jaarlijkse conferentie van Nederlands Centrum voor Kustonderzoek. Jonge onderzoekers en ervaren wetenschappers van universiteiten en onderzoeksinstituten uit heel Nederland delen kennis over kustonderzoek.

Nederland grenst met 353 km kust aan de Noordzee en met ongeveer 170 km aan de Waddenzee en de Westerschelde. Kennis over de kustgebieden, zeker in tijden van o.a. zeespiegelstijgingen als gevolg van klimaatveranderingen, is onontbeerlijk. Wetenschappelijke kennis over deze gebieden behouden, verbinden en versterken is het doel van deze NCK dagen.

De NCK-dagen worden geopend door Kapitein der Zee Peter van den Berg, commandant van het KIM, en Tammo Bult, director Wageningen Marine Research. Tijdens de conferentie worden er presentaties gegeven en posters gepresenteerd over uiteenlopende onderwerpen in het Nederlandse kustonderzoek; zandsuppleties, kwelders, slib, zandtransport bij stranden & duinen, observatietechnieken en estuaria & buitendelta’s.

De NCK is een netwerk-organisatie van universiteiten en onderzoeksinstituten die kustonderzoek doen. Partners in NCK zijn TUDelft, Deltares, UNESCO-IHE, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, TNO-GDN, NIOZ, RWS-WVL en Wageningen Marine Research.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.