Ads Top

Verhoging keersluis de Whaa Zwartsluis

Omdat keersluis de Whaa in Zwartsluis niet voldoet aan de geldende normen voor de waterveiligheid, verhoogt het waterschap deze sluis en verbetert de sluitingsprocedure.

Keersluis De Whaa sluit bij hoogwater op het Zwarte Water en voorkomt hiermee dat water via kolk de Whaa het achterliggende gebied kan instromen. Om aan de geldende veiligheidseisen te voldoen wordt de keersluis verhoogd met 0,75 meter van 1,78 meter tot 2,53 meter boven NAP. Dit geldt ook voor de betonnen landhoofden en sluisdeuren. Ook scherpt het waterschap de sluitingsprocedure aan.

De uitvoering van het werk gaat van start op 9 januari en is naar verwachting op 31 maart 2017 afgerond. Voordeel van deze periode is dat dan weinig (recreatie)scheepvaart gebruik maakt van kolk De Whaa en de keersluis passeert. Op deze manier verwachten wij zo min mogelijk hinder te veroorzaken. Mochten er toch boten door de keersluis willen varen, dan is dit mogelijk wanneer het tijdig telefonisch is aangevraagd bij het waterschap: 088 2331 200. De aannemer kan dan de werkzaamheden hierop afstemmen en ervoor zorgen dat de keersluis bediend wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.