Ads Top

Amsterdam krijgt brug over het IJ

Er komt een voetgangers- en fietsersbrug over het IJ vanaf het Java-eiland om stadsdeel Noord beter te verbinden met de rest van de stad. De zuidelijke aanlanding van het IJpleinveer wordt verbeterd en er gaan op korte termijn meer veerboten varen op die route. Verder komt er een langzaamverkeerbrug over het Noordhollandsch Kanaal.

Er wordt al honderden jaren gesproken over de beste manier om Noord met de stad te verbinden. Met de Noord/Zuidlijn, die in 2018 gaat rijden, wordt de verbinding al beter. En met de combinatie van brug - boot - metro kan het groeiende aantal mensen dat naar de andere kant van het IJ wil, het hoofd worden geboden.

Het IJ is een van de drukst bevaren waterwegen van Nederland en een belangrijke transportader voor het scheepvaartverkeer. Dat maakt het bepalen van de beste verbindingen over het IJ complex. Daarom is er uitgebreid overleg gevoerd met alle betrokken partijen en overheden.

De plannen gaan nu een uitgebreid inspraaktraject in, waarin Amsterdammers, net als andere belanghebbenden, hun mening kunnen geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.