Ads Top

Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp ruim vier weken uit de vaart

De provincie Noord-Holland voert herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het pontveer Westeinde over het Noordhollandsch Kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp (gemeente Hollands Kroon).

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het pontveer van zaterdag 24 december 2016  tot en met woensdag 25 januari 2017 uit de vaart. Jaarlijks krijgt het pontveer Westeinde onderhoud in de schoolvakantie rondom Kerst, zodat scholieren en ander dagelijks verkeer die het pontveer gebruiken minimale overlast hebben. Dit jaar is het pontveer toe aan groot onderhoud. Voor die werkzaamheden is meer tijd nodig.

Van zaterdag 24 december 2016 tot en met zondag 8 januari 2017 geldt voor al het verkeer een omleiding. Verkeer volgt een omleidingsroute via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99). Van maandag 9 januari tot woensdag 25 januari 2017 blijft deze omleidingsroute voor autoverkeer van toepassing. Fietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van een vervangende pont, die op enkele meters van het ponthuisje komt te liggen. De vervangende pontveer vaart van maandag tot vrijdag van 06.30 tot 18.30 uur  en op zaterdag van 06.30 tot 18.00 uur.

Het pontveer Westeinde wordt onder andere van binnen en buiten geschilderd en krijgt een nieuwe slijtlaag. Tegelijkertijd laat de provincie Noord-Holland op de vaarlocatie de oostelijke aanlanding van het pontveer in zijn geheel vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door WaakSaam. WaakSaam voert het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.