Ads Top

Limburgs kraanwater voor een gezond en vitaal Limburg

Meer aandacht voor kraanwater als gezonde dorstlesser, kraanwater op meer evenementen, meer watertappunten in Limburgse gemeenten, samenwerking in educatie over water, gezondheid en duurzaamheid: de Provincie Limburg en drinkwaterbedrijf WML gaan vanaf 2017 samen acties uitvoeren om het drinken van gezond en duurzaam kraanwater in de provincie te stimuleren. Als startsein overhandigden de gedeputeerden Van Rijnsbergen en Prevoo en WML-directeur Doedel vandaag een watertap aan bewoners van de wijk De Donderberg en de Roermondse wethouder IJff.

In het onlangs getekende convenant spreken de Provincie en WML af dat ze zich samen sterk maken voor het duurzaam inzetten van kraanwater en dat ze het drinken van kraanwater in de provincie Limburg zullen stimuleren. Uitgangspunt is dat beide organisaties een bijdrage willen leveren aan gezonde en vitale Limburgers. De Provincie Limburg heeft zijn ambities hierover neergelegd in de Sociale Agenda Limburg 2025.

Het convenant krijgt concrete invulling door een gezamenlijk jaarlijks actieprogramma. Zo zullen in 2017 tien nieuwe watertappunten in Limburg worden geplaatst. Het plaatsen van watertaps gebeurt op locaties met een sociaal-maatschappelijk karakter. “De eerste watertap stellen we beschikbaar aan de bewoners van De Donderberg in Roermond als onderdeel van een pakket maatregelen om de wijk te versterken”, zegt gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen.


De Provincie gaat komend jaar ook bijdragen aan het bestaande les- en excursieprogramma van WML over Limburgs water voor de basisscholen, waarbij het drinken van kraanwater in de klas verder gestimuleerd wordt. Komend jaar zullen Provincie en WML bovendien zorgen voor een drinkwatervoorziening (‘waterwand’) op maximaal 50 provinciale evenementen.  De gezamenlijke initiatieven komen bovenop reeds bestaande activiteiten, zoals de ‘waterontzorging’ door WML op evenementen als Pinkpop, Limburgse Mooiste, OLS en andere activiteiten waarmee het drinkwaterbedrijf het drinken van Limburgs water stimuleert.

Op basis van opgedane ervaringen zullen de Provincie en WML het gezamenlijke actieprogramma elk jaar bijstellen. De samenwerking tussen de beide organisaties loopt in elk geval tot en met 2019.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.